pirmdiena, 2014. gada 3. novembris

Izklaides ar Rolandu un Lindu

Dienu pēc Lindas dzimšanas dienas atzīmēšanu bija jādodas tuvāk apskatīt pilsētu, jo galu galā Rolands atbrauca uz Juvaskulu ne tikai uz Lindas dzimšanas dienu, bet, lai šo to redzētu un piedzīvotu. Vispirms devāmies uz kādu pavisam traku pasākumu. Tajā dienā daži ļoti drosmīgi apmaiņas studenti leca Juvaskulas ezerā. Lai gan diena bija ļoti skaista un saulaina, temperatūra bija ap nulli. Tā mums bija laba izklaide, skatīties kā bariņš traku studentu lec ezerā, viņu starpā bija arī man divi pazīstami čehu puiši. Katrā ziņā uzslavas viņiem un pārējiem par šādu uzdrīkstēšanos. Tā aptuveni kādu pusstundu mēs pavadījām tur, noraugoties kā cilvēki gatavojas un cep ūdenī. Es visu šo procesu iemūžināju video, kad būšu atpakaļ Latvijā, tad noteikti to jums parādīšu.
Pēc šova noraudzīšanās pastaigājām apkārt ezeram, Linda uzņēma dažas fotogrāfijas ar Rolandu. Jāsaka, ka fotogrāfijas izskatījās ļoti, ļoti amizantas, jo Rolands ķēmojās. Viņš atdarināja tipiskās meiteņu pozas un tipiskas ainas no meiteņu rudenīgām galerijām. Bija smieklīgi no malas noraudzīties kā to dara pieaudzis, bārdains čalis. Noteikti uzlaboja manu garastāvokli. Par nožēlu gan jāsaka, ka Rolands nolēma bildes nekur nepublicēt, tā kā nevaru jums parādīt nevienu piemēru. Bet ticiet man, bildes bija izcilas! Pēc pastaigas devāmies uz veikalu, kur Rolands visu sapirka, lai vakarā mums pagatavotu savus izcilos burgerus.
Kad atgriezāmies no veikala, ātri, ātri salikām visus produktus ledusskapī un devāmies tālāk. Kopā ar Lindu un Rolandu gribējām vēl vairāk apskatīt pilsētu, bet abi ar Lindu nonācām pie secinājuma, ka pilsētas centrā īsti nav ko darīt un nav ko redzēt, tāpēc devāmies mazliet ārpus pilsētas. Kā izrādās, tad pavisam netālu no mūsu kopmītnēm atrodas slēpošanas trase, jeb milzīgs kalns. Ar Rolandu un Lindu nolēmām, ka jāapskata tas. Teikšu godīgi, tas bija pareizais lēmums. No kalna virsotnes pavērās fantastisks skats, varēja redzēt visu Juvaksulas pilsētu, visus ezerus un mežus, neizsakāms skaitums. Kādu brīdi vienkārši stāvējām un baudījām skaisto skatu. Pastaigājot par šo trasi, manījām lērumu ar cilvēkiem, kas mētā frisbiju (šķīvīti). Izrādās, ka tam ir vesels sports, kamēr vēl uz kalna nav sniegs tajā ierīkotas speciālas stacijas, kurās spēles dalībniekiem ir jātrāpa šis šķīvītis. Aprunājoties ar kādu somu, viņš sacīja, ka šis sports un šī spēle ir visātrāk augošā visā Somijā. Pirms došanās prom kopā uztaisījām lērumu ar bildēm, iemūžinot mūs uz skaistā skata fona. Tieši, kad devāmies prom debesīs parādījās daudz mākoņu un skats vairs nebija tik skaists.

Kad atgriezāmies atpakaļ abi ar Rolandu devāmies uz svaru zāli, izrādīju visas svaru zāles telpas, viņš atzina, ka viņa kopmītnēs Tamperē nav tik laba zāle. Tā kādu stundiņu notrenējāmies devāmies atpakaļ, jo beidzot bija laiks Rolanda izslavētajiem burgeriem. Jāsaka, ka burgeri bija jāgaida ļoti, ļoti ilgi, aptuveni kādas trīs stundas. Bet tas tāpēc, ka visas galvenās sastāvdaļas Rolands gatavo pats, viņš gatavoja gan mīklu un maizītes, gan burgera gaļu. Pēc mokoši ilgstošās gaidīšanas burgeri bija gatavi. Rolands ar savām runām, ka viņi burgeri ir labākie radīja manī šaubas. Bet būšu atklāts – nekad nebiju ēdis tik garšīgus burgerus! Ne „Hesburger”, ne „Mcdonald`s” burgeri nestāvēja klāt Rolanda gatavotajiem. Ideāla burgera maizīte, gaļa un pārējās sastāvdaļas, ideāls burgers. Kopā ar Rolandu katrs nolocījām trīs šādus burgerus, pēc trešā apēšanas bija sajūta, ka tūlīt pārsprāgšu, bet tas bija to vērts! Ideāli! Lieliski piepildīta un izdevusies diena. Nākamās dienas rītā Rolandam bija jādodas atpakaļ uz Tamperi. Es ļoti, ļoti ceru, ka viņš varēs atbraukt uz manu dzimšanas dienu. Lielisks cilvēks, kura kompāniju izbaudīju.
 Trako peldētāju kopbilde

Iespaidīgais skats no slēpošanas trases kalna virsotnes

Protams, neiztikt bez bildes ar mums trim. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru