trešdiena, 2014. gada 17. septembris

Pastaiga pa pilsētu

Vakar devos nelielā pastaigā pa pilsētu, jo kārtējo reizi, daba priecēja ar fantastisko un silto laiku. Šoreiz uz centru devos pa citu ceļu, nevis kā ierasti. Esmu viens no tiem cilvēkiem, kurš sevi uzskata par topogrāfisko idiotu. Es varētu pat trīs priedēs apmaldīties. Tomēr nebija tik traki. Somi visu ir uztaisījuši visai vienkārši, lai nebūtu pārāk jālauza galva par to, kur atrodies. Turklāt, mani fascinē, ka pilsēta ir tā izveidota, ka tajā atrodas daudz mežu teritorijas. Kādā brīdī vari vienkārši aizbēgt no cilvēkiem un aiziet jaukā pastaigā. Interesanti, ka tieši šajā sakarā vakar redzēju zaķi, kurš manāmi bija apjucis. Zaķis izskrēja no vienas meža malas, bet te pēkšņi atradās daudzstāvu mājas pagalmā, bet viņam par laimi aiz tās atkal sākās mežs, tāpēc potenciālās briesmas no cilvēkiem un pilsētas ātri vien bija novērstas. Vēl mani pārsteidza, ka pilsēta skaitās diezgan paliela gan pēc teritorijas, gan pēc iedzīvotāju skaita (Juvaskula ir Somijas piektā lielākā pilsēta ar 116 tūkstošiem iedzīvotāju), taču realitātē šo cilvēku daudzumu nemana. Tik un tā pilsēta šķiet klusa un mierīga.
Vakar pastaigas laikā uzgāju kādu brīnišķu vietu, kur var mierīgi apsēsties un padomāt vai palasīt grāmatu. Tas ir kā mazs skvērs, ir strūklaka un daudz skaistu augu. Taču mani apbēdināja doma, ka drīz sāksies ziema, un tad šeit vairs atnākt nevarēs.

Tālāk devos uz pilsētas centru. Šī pilsēta ir ideāla priekš tādiem cilvēkiem, kuri mīl fast food, jo pilsētā ir „McDonald`s”, „Hesburger”, „Burger King”, „Subway”, utt. Ja man būtu vairāk naudas, noteikti arī būtu biežs viesis šajās iestādēs, taču maciņš ir mazliet par plānu. Sev gan nosolījos, ka pirms braukšanas prom aiziešu paēst uz „Burger King”, jo tur nekad neesmu ieturējis maltīti. Tāpat centrā ir iepirkšanās iela, kur izvietoti visi populārākie un atpazīstamākie veikali, piemēram, „H&M”, „Jack&Jones”, u.c. Ir arī vairāki iepirkšanās centri un, protams, bāri, kafejnīcas. Katrā ziņā, pilsēta ir ideāls ceļojuma galamērķis! Izmetu vēl nelielu līkumu un devos atpakaļ uz kopmītnēm, jo pulksten 20:30 ir piķa melna tumsa. Vēl interesanti, ka dažviet pilsētā pēc pulksten astoņiem izslēdzas luksofori, autovadītājiem jāvedas pēc ceļa zīmēm, vai pēc labās rokas principa. Iebraucējus tas noteikti var samulsināt.

 Skaistais skvērs pilsētā. 

 Šo bildi vienkārši nevarēju neielikt! 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru